Lord Aeck Sargent

Office Relocation

Atlanta, GA

Lord Aeck Sargent recently relocated its offices to an adjacent office building in the Colony Square office complex after more than 20 years in its previous location.

The new office space occupies the top two floors of the building and a monumental stair linking the two floors was added. The stair connects the reception area on the top floor with a large casual seating area and break room on the lower floor. With most of the work in the office performed in teams, the new office layout is designed to support and enhance collaborative work and create better synergies between the firm’s multiple practice areas. The floor layout and furniture configuration is designed to be flexible to allow for future growth.

At each corner of the square floor plan there are conference rooms and other special spaces including a large training room and resource library. Eight conference rooms offer full audio visual and video conferencing capabilities for communication with the firm’s other offices, clients and consultants. Informal meeting spaces are located throughout both floors to encourage interaction within the office.

The project’s sustainability efforts include bicycle storage racks and showers to encourage and accommodate alternate transportation; LED fixtures with daylight harvesting; and furniture with recycled content in the materials. The project is LEED Platinum certified.


Practice Areas